Dit keer een wijn met een persoonlijk verhaal. Even terug in de tijd. We schrijven 1997, winter. Het was verdomd koud, mijn studie ging niet van harte zodat mijn vader het een goed idee vond om met zijn oudste eens lekker uit eten te gaan. Maar goed dat doet er niet toe. Waar het om gaat is dat wij gingen eten bij een goed visrestaurant in Utrecht. En wat te drinken bij vis. Juist witte wijn! En wat voor een; een prachtige Menetou-Salon.

Domaine Henry Pellé - gebiedMenetou-Salon, een klein gebied in de Loire dat grenst aan zijn veel beroemdere broer Sancerre. Sancerre is beroemd om zijn heerlijke witte wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc. Menetou-Salon is veel minder bekend maar daar worden van dezelfde druiven op dezelfde grond evengoed heerlijke wijnen gemaakt.Het dorp Morogues is het kloppend hart van de Menetou-Salon.

Dus wat doe je als je dol bent op Mentou-Salon. Je zoekt de beste producent en dat is Domaine Henry Pellé in Morogues. Hier wordt al generaties wijn gemaakt maar pas vanaf 1959 heeft Menetou-Salon een eigen AOC. De wijnbouw geschiedt op organische wijze. De leiding van het domein is in handen van Anne Pellé. Samen met Julien Zernott is zij verantwoordelijk voor de constante kwaliteit van de vier verschillende witte Menetou-Salon wijnen; Les Bornés, Morogues, Vignes de Ratier en Clos de Blanchais. Mijns inziens leveren de “Morogues” en de “Vignes de Ratier” de beste prijs-kwaliteit. Daarom dit keer in de aanbieding:

Menetou-Salon “Morogues 2010” en Menetou-Salon “Vignes de Ratier 2009”.

De “Morogues” gaat voor EUR 9,95 de fles en de “Vignes de Ratier” voor 11,95 de fles. Ze gaan per zes in een doos.

Menetou-Salon Morogues 2010 unnamed